Historien om Milad

Vores søn på 11 år er født med Downs syndrom. Han går på Strandparkskolen i 4. klasse. Milad er en utrolig kærlig og klog dreng. Han er meget glad for især musik og dans. Vi er meget stolte af ham. Ligesom andre forældre har vi ønsket at Milad kan gå til noget i sin fritid. Før vi fandt frem til Yogabarnet, har det været rigtig svært at finde en fritidsaktivitet, som han kunne magte at deltage i.

Milad gik til dans, men måtte stoppe efter to gange, da han ikke kunne rumme at være til undervisning med 15 andre børn. Han startede til svømning, men blev ofte syg, fordi hans immunsystem er svækket og han er følsom overfor kulde. Han gik til basketball, men blev tit ked af det, frustreret og stresset. Han er glad for andre børn, men har svært ved at overskue det sociale samspil. Han har ikke så meget talesprog, og bliver let frustreret hvis de andre børn ikke forstår ham. Han har fysisk udfordringer med hypermobilitet og finmotorik og bliver let sensorisk overvældet.

.

Han trives når tingene er forudsigelige og sat ind i en tryg ramme med fuld kontakt fra en voksen.

Han havde prøvet yoga på sin skole og var rigtig glad for det. Vi havde mødt Trine på en familie yogaworkshop, og Milad (og vi) var hurtigt tryg ved den måde hun underviste på.

Nu er vores søn startet til ene undervisning hos Trine. Han går til yoga en gang om ugen, og undervisningen er fuldstændig tilpasset den energi og koncentration han kommer med på dagen. Det fungerer rigtig godt, og vi oplever at han bliver glad og stolt af sig selv.

Det er utrolig vigtigt for os at han ikke får flere nederlag, men oplever det som en succes. Han har gået til yoga i 4 måneder nu, og han elsker det.

Det er første gang Milad oplever succes med en fritidsaktivitet, hver gang han skal til yoga har han med et stort smil på læben og han glæder sig hver gang.

Efter yoga er han afslappet, tryg, frisk og glad. Vi kan også allerede nu, efter kun 4 måneder, mærke forskel på hans motorik, hans taktil sans og evne til sansebearbejdning.

Han har tidligere haft meget svært ved at falde i søvn, nu er vi begyndt at lade ham lytte til yoga- og meditationsmusik ved sengetid. Han genkender musikken fra yoga, og det beroliger ham. Nu finder han selv musikken på sin Ipad før han skal sove, og lytter til den. Han falder hurtigere i søvn nu, og vi kan mærke en fantastisk tryghed og ro hos ham.

Milad har ENDELIG fundet en fritidsaktivitet, som han glæder sig til, og har allerede lært rigtig meget, både yogastillinger, åndedræt og afspænding.

Fordi han får ene undervisning får han den ro, støtte og forudsigelighed, som gir ham adgang til sine ressourcer. Det er en undervisning, som bygger ham op i stedet for at gøre ham ked af det og stresset. Han er stolt af sig selv og afslappet når han har været til yoga. Vi er rigtig glade for at det endelig er muligt for Milad at gå til noget, som giver ham glæde og energi.

Kærlig hilsen

Karima